Billigste reiseforsikring

En reiseforsikring er veldig god å ha dersom du reiser til utlandet, eller dersom du bare tar til land nær Norge. Du er nemlig ikke helt dekket selvom du har både folketrygden og det Europeiske Helsetrygdkortet, og en reiseforsikring kan spare deg for mye penger og sikre at du ikke må bekymre deg unødvendig mye hvis du blir syk eller skadet på reisen.

Men hvilken reiseforsikring er da den beste og den billigste? Det avhenger av flere forskjellige faktorer, og det er helt individuelt hva som er den riktige løsningen.

Valg av reiseforsikringValg av reiseforsikring

Uansett om du reiser til utlandet flere ganger i året, eller om det bare blir til en liten helgetur en gang i mellom, så bør du sikre deg selv med en reiseforsikring. Det kan nemlig ha store og dyre konsekvenser dersom du blir syk eller kommer til skade når du befinner deg i utlandet og ikke har en forsikring.

En reiseforsikring kan se ut på mange forskjellige måter, og det er mulig å få den ganske skreddersydd etter deg og dine personlige behov og ønsker. For eksempel trenger du kanskje ikke den samme forsikring til én som nesten aldri reiser. Til én som reiser utenfor EU mange ganger i året eller driver med ekstremsport. Dog anbefales det å ha en reiseforsikring for alle som tar utenfor Norge.

Hvordan vil du være dekket?

De forskjellige sikringsselskaper tilbyr ulike reiseforsikringer, og derfor er det vanskelig å si helt presist hvordan du vil være dekket på reisen. Dog kan du lese de spesifikke vilkår på selskapenes nettsider og se hva som er inkludert, og er du i tvil kan du alltid kontakte de for å ta en uforpliktende snakk og få svar på dine spørsmål.

Som regel dekker en reiseforsikring deg hvis du blir syk og trenger enten behandling eller medisin, og du har også mulighet til å få dekket flyreisen hjem dersom det blir nødvendig. Blir du syk hjemmefra, og har du ikke mulighet for å dra på en reise som du har bestilt, da kan forsikringen faktisk også hjelpe og sikre at reisen likevel blir dekket. Slik er du altså dekket på mange måter av en god reiseforsikring, men vær oppmerksom på at det altså avhenger av de enkelte selskaper og din individuelle avtale hva som er inkludert.

Billigste reiseforsikringSkal du reise innenfor eller utenfor EU?

I EU har du fordelen av å være dekket av det Europeiske Helsetrygdkortet dersom du har søkt om dette. Det er mulig å få for alle som er medlem av folketrygden og er bosatt i Norge eller et annet EØS-land. Dette kortet gir deg muligheten til å få dekket behandlinger på offentlige helseinstitusjoner i utlandet – men kun på samme nivå som de lokale. Du har altså samme egenandel som landets egen befolkning, men regningen blir likevel mye billigere enn uten kortet.

Reiser du utenfor EU er du altså ikke dekket av det Europeiske Helsetrygdkortet. Her kan du risikere noen mye dyrere regninger dersom du får behov for enten behandling eller medisin. Flyreisen hjem er også som regel dyrere. Derfor bør du være oppmerksom på å ha en reiseforsikring som dekker ordentlig når du tar utenfor EU.

Hvor mye dekker innboforsikring og folketrygden?

Hos noen selskaper finnes det en reiseforsikring inkludert i innboen, men hos flere selskaper gjelder dette kun avbestilling av flybilletter i tilfelle av sykdom. Sjekk alltid din innboforsikring for å se om du er dekket – det er ingen grunn til å betale for samme ting flere ganger og få en unødvendig dyr forsikring.

Folketrygden gir deg også mulighet til å utbetaling av uføretrygd i utlandet i EØS-land samt andre land som USA, Canada og Australia. Men du er altså ikke dekket 100% ved sykdom i utlandet via verken folketrygden eller det Europeiske Helsetrygdkortet – og oftest heller ikke din innboforsikring. Det anbefales derfor for alle å ha en privat reiseforsikring i tillegg til disse, og den kan da tilpasses dine individuelle ønsker og behov.

Se mer om innboforsikring her.