Billigste innboforsikring

En innboforsikring forsikrer kort sagt det du har i boligen, og det er derfor en av de viktigste forsikringer å ha – og det er da også en forsikring, som langt de fleste nordmenn har. Har du enda ikke fått deg en innboforsikring, eller lurer du på om du betaler for mye, eller kanskje om du er ordentlig dekket? Da kan du lese med her og bli klokere på hvordan du finner den beste og billigste innboforsikring.

Sammenlign innboforsikring online

Vi kan dessverre ikke gi deg svaret på hvilken innboforsikring som er den billigste og den beste. Det er nemlig umulig å angi ett selskap som er bedre enn alle andre, og det avhenger av individuelle forskjeller hvilken forsikring som er riktig for deg. De fleste forsikringsselskaper tilbyr en innboforsikring, men ikke alle er lik – og noen tilbyr tilmed flere forskjellige typer og nivåer. For eksempel er noen selskaper spesialisert i innboforsikringer til unge, mens andre kanskje fokuserer på andre områder. På den måten avhenger valget ditt av hvem du er, og hva du ønsker å forsikre.

Innhent tilbud og spar penger

Prisen på en innboforsikring kan avhenge av flere ting. Verdien av ditt innbo, hvor mye som skal dekkes, din alder osv. Derfor er det også vanskelig for selskapene å angi en pris på hjemmesiden som gjelder for alle kunder, fordi det er så mange individuelle forskjeller. Av den grunnen kan det varmt anbefales å kontakte forsikringsselskapene og be om et gratis og uforpliktende tilbud. Hos noen kan du fylle ut en type skjema som du sender inn, men du har selvfølgelig også mulighet til å ringe og ta en snakk.

Du kan med fordel kontakte flere forskjellige selskaper når du leter etter den beste og billigste innboforsikring. Det er nemlig relativt enkelt å innhente tilbud, og så er det gratis og uforpliktende. Det betyr at du fritt kan hente inn ulike tilbud som du da kan sammenligne i siste ende og velge det beste og billigste for deg. Det krever kanskje litt tid og innsats, men det er veldig godt investert energi som i siste ende kan sikre at du sparer mye penger og blir ordentlig dekket.

Vurder hvor mye ditt innbo er verdt

Før du ber om et uforpliktende tilbud eller begynner å sammenligne dine muligheter, er det en god idé å vurdere hvor mye ditt innbo er verdt. En standard innboforsikring dekker som regel brann, vann og andre skader, men ikke alle dekker for eksempel skader på grunn av dyr eller uflaksskader i og utenfor hjemmet. Her kan det være nødvendig å oppgradere til en bedre forsikring som dekker mer, og det kan spesielt være en god idé dersom du har mye verdifullt i hjemmet ditt. Her ønsker du ikke å risikere at dine dyre verdigjenstander ikke er dekket, og det betaler seg i siste ende å ha en litt dyrere forsikring og få dekket mer. Samtidig spiller verdien av ditt innbo en rolle for forsikringssummen.

Jo høyere forsikringssum, desto dyrere innboforsikring

Det sier kanskje seg selv at en høyere forsikringssum som regel også betyr en dyrere innboforsikring, men som sagt kan dette betale seg for noen. Det er en individuell vurdering som du må foreta på egen hånd. Vær dog oppmerksom på at du kan få samme forsikringssum hos forskjellige selskaper til veldig forskjellige priser, så det er veldig smart å sammenligne dine alternatvier for å finne den billigste innboforsikring. Husk dog også på, at prisen ikke bør være den eneste avgjørende faktor, og at det er like viktig å ha dekket det du har behov for. Er du i tvil om hva som er inkludert i vilkårene bør du alltid kontakte selskapet slik at det ikke oppstår noen tvil eller misforståelser hvis uhellet skulle skje.