Bedriftsforsikring

Er du eier av en bedrift – uansett størrelse og bransje – så bør du ha en forsikring som dekker deg, dine medarbeidere og dine øvrige aktiver. Her ser vi litt på hvilke ting du bør vurdere å forsike når du har en bedrift, og samtidig får du gode råd med på veien til hvordan du kan velge den riktige forsikringen for deg.

Hva bør bedriften din ha forsikret?

Forsikringen din kommer uten tvil i høy grad til å avhenge av typen og størrelsen av bedriften. For eksempel krever enkeltmannsforetak ikke like mange forsikringer som et stort ApS. Men generelt kan man nevne en rekke ting som du hvert fall bør vurdere å dekke gjennom en forsikring når du er eier av en hvilken som helst bedrift.

Først og fremst kan du vurdere å forsikre deg selv, for eksempel mot sykdom eller ulykker. Her bør du sjekke hva din private forsikring dekker, og om du for eksempel er forsikret mot ulykker på arbeidsplassen eller lignende. På samme måte er det viktig å forsikre de ansatte dersom du har dette.

Dertil kommer det en rekke eiendeler og bygg som du bør forsikre. Det kan være mot brann eller vann som kan skatte bygningen, maskiner, varer og øvrige eiendeler, samt mot innbrudd og herverk. Har du firmabil kan det være en veldig smart idé å forsikre denne, akkurat som transport av varer er smart å ha en forsikring til dersom du ofte sender eller transporterer dine produkter.

Gode råd når du velger bedriftsforsikring

I dag finnes det en lang rekke selskaper på markedet som tilbyr forsikringer, og det bør du utnytte til din fordel. Ofte kan du helt uforpliktende hente inn et tilbud på bedriftsforsikring basert på dine ønsker og behov. Slik kan du se hva forskjellige selskapers tilbud inkluderer, og selvfølgelig hva du må betale for det.

Det viktigste er at du er ordentlig forsikret slik at du ikke kommer ut i en situasjon der du selv må betale for veldig dyre skader eller ulykker, eller der du selv eller en ansatt ikke er ordentlig dekket.

Av den grunnen kan det være en god idé å ta en uforpliktende snakk med én av de anerkjente forsikringsselskaper på markedet som har masse erfaring og kan gi profesjonell veiledning. På bakgrunn av deres råd kan du da ta beslutningen om hvilke faktorer din bedriftsforsikring bør inkludere for at du føler deg trygg og ordentlig dekket inn.