Billigste båtforsikring

Mange nordmenn eier egen båt, og det er viktig ikke å glemme å ha forsikring på denne. Skulle det skje noe med båten ved en brann, ved tyveri eller på grunn av andre skader og uhell, da er det veldig viktig å være dekket. Ellers kan det komme til å bli utrolig dyrt for deg, og du kan risikere ikke å ha råd til å betale skadene. Det finnes masse båtforsikringer på markedet i dag, og her tar vi en titt på hva som er verdt å fokusere på når du leter etter den billigste båtforsikring i Norge.

Vi guider deg så du blir best mulig forberedt på å kunne undersøke dine muligheter på egen hånd og finne det beste tilbudet for deg. Slik kan du forhåpentlig spare både tid og penger i prosessen, og du kan bli klokere på hva du bør se etter når du er på jakt etter den beste og billigste båtforsikring.

Sammenlign båtforsikringer og spar penger

Det finnes en lang rekke forsikringsselskaper på markedet i Norge i dag, og langt de fleste av de tilbyr også båtforsikring som en del av utvalget. Hos mesteparten kan du opprette en separat forsikring som altså kun gjelder din båt. Men ikke nok med at det finnes mange selskaper. De individuelle selskaper har også gjerne flere forskjellige båtforsikringer.

Billigste båtforsikringAltså står du plutselig og skal undersøke veldig mange ulike tilbud før du kan ta et valg om den billigste båtforsikring. Det slipper du dessverre ikke for, og det er tid og energi som er godt investert for at du kan ta det riktige valget. Men vi kan gi deg noen redskaper til hva du bør se etter.

Det er veldig viktig å sammenligne de tilbud som finnes på markedet. Velger du det første tilbudet du får, da kan du risikere å få en alt for dyr avtale som koster deg mye penger hvert eneste år. Du kan også risikere at du velger en forsikring som ikke dekker deg ordentlig. Og det har nesten enda større konsekvenser. Dersom det skjer noe med båten, og du ikke er dekket, kan det komme veldig dyre regninger for reparasjon, og konsekvensen kan bli at du må oppgi å fikse båten og slik står helt uten båt. Derfor er det vesentlig å sammenligne båtforsikringer for å spare penger og for å få de beste vilkår.

Guide til valg av båtforsikring

Det finnes flere ting du kan se på, når du velger din båtforsikring, og noen av de viktigste er:

  • Hvilket selskap er det snakk om? Har de fått gode vurderinger av kundene generelt, og det er det enkelt å finne frem til de spesifikke vilkår og betingelser? Gjennomsiktige vilkår er essensielle for at du som kunde vet hva du skriver under på.
  • Hvordan er prisen? Selvom prisen ikke bør være avgjørende, så spiller den selvfølgelig en viktig rolle, og to tilbud som inkluderer det samme kan ha veldig forskjellig pris. Så sammenlign prisen og finn den beste båtforsikring til den billigste prisen. Det er ingen grunn til å betale for mye.
  • Er du ordentlig dekket? Noen båtforsikringer dekker tyveri og brann, mens andre ikke gjør det, og ofte er det en rekke andre skader som ikke dekkes. Sjekk om den dekker skader som oppstår ved grunnstøting, hærverk, tilfeldig ytre påvirkning osv., og vurder om det er viktig for deg å ha dette inkludert. Det er også vesentlig å se om f.eks. rettshjelp er med i prisen.
  • Hva med egenandel og løsøre? Sjekk egenandelen for å se hvor mye du selv må betale i tilfelle av en skade. Du kan risikere at det blir nesten like dyrt som uten forsikring dersom egenandelen er for høy.

Bli dekket etter dine behov

Som nevnt bør prisen ikke være den avgjørende faktor, og det er like viktig å være godt dekket. Ingen kunder har de samme behov, og derfor er det opp til deg selv å vurdere hva som er nødvendig å få dekket, og hva som er mindre viktig. Det gjelder om å finne den optimale balansen mellom pris og dekning, og denne er helt individuell.