7 tips for å velge forsikring

Det kan være en vanskelig oppgave å velge sin forsikringsløsning blant de mange muligheter og selskaper som finnes på markedet.

Her gir vi deg en liten guide til hva du bør tenke over, og vi hjelper deg med gode tips til å velge forsikring så du kan finne frem til den beste løsningen for deg.

Sjekkliste for å velge forsikring

  1. Sjekk om du faktisk trenger forsikringen: Første trinn er selvfølgelig å finne ut om du egentlig trenger den gjeldende løsning. Her er tommelfingerregelen at du bør forsikre deg mot de store katastrofer som f.eks. brann eller sykdom på reisen. Derimot er det som regel ikke nødvendig å dekke seg mot små skader og livets små uhell. Her er det ofte tilstrekkelig og billigere at du har en liten oppsparing på bankkontoen til slike situasjonen.
  2. Sjekk om du allerede er dekket gjennom en annen forsikring: De fleste har flere ulike forsikringer, og det er viktig å undersøke om du er dekket på forhånd når du tegner. For eksempel kan du ofte unngå å kjøpe med en forsikring på elektronikk eller hvitevarer fordi du som regel er dekket gjennom innboforsikring eller lignende.
  3. Les alltid vilkårene nøye: Da er du sikret mot ubehagelige overraskelser, og du er best mulig forberedt når du får behov for å bruke forsikringen. Det er spesielt viktig å sette seg inn i hva som skal til for at dekningen utløses.
  4. Velg din selvrisiko: På noen forsikringer – for eksempel innbo – må du ofte velge en selvrisiko. Altså et beløp du må betale dersom forsikringen skal utløses. Det er viktig at du kan velge en selvrisiko som passer for din spesifikke situasjon, og derfor bør du vurdere å velge en løsning der du selv kan bestemme selvrisiko.
  5. Tenk over om andre skal dekkes: Vurder om du skal bruke en forsikring som også dekker over eksempelvis barna dine.
  6. Sammenlign prisen online: før du velger, så bør du alltid sammenligne priser og vilkår online for å finne den beste og den billigste løsningen for deg. Det kan du med fordel gjøre på en av de mange online portaler som finnes til formålet.
  7. Besøk Finansportalen.no: siden hjelper deg til å sammenligne vilkår hos ulike selskaper. Slik kan du raskt og enkelt se hvilke selskaper som er relevante for deg, og hvilken løsning som er best for dine behov samt best til prisen.